zeitz-2258872_1920

12 trucs per aprendre alemany i d’altres curiositats

Si hi ha alguna cosa que ens diferencia dels habitants d’Alemanya, és la puntualitat, i és que per a ells aquest és un factor molt important que en moltes ocasions porta a no comprendre per que som tan impuntuals els espanyols.

Així doncs, el primer que hem de saber, abans de viatjar a Alemanya o qualsevol altre lloc és que saber l’hora és vital per visitar o viure en un nou país. Per això, si t’estàs plantejant marxar a viure a Alemanya i aprendre alemany, val més que posis remei a conèixer com es diu l’hora i sobretot a ser puntual.

Si ja has aterrat al país, i encara no saps com es pregunta l’hora, segur que aquest post et va de meravella. «Quina hora és?» Es diu «Wie viel Uhr ist es?» o «Quant de tard és? Es diu «Wie spät ist es?».

D’altra banda, has de saber que l’alemany és molt semblant al català quant a números, si si, i és que té un secret molt semblant al nostre… Aquí ve:

S’anomena primer el número de l’hora general, després es diu la paraula “hora” en alemany (uhr) i després es diuen els minuts. Aquest mètode s’utilitza a tots els establiments públics, i és el més comú entre la gent. Per fer la comparativa, en català es diuen primer els quarts i després l’hora general.

Per això hem de saber que una de les coses que hem de tenir en compte quan aprenem aquest idioma és la dificultat per aprendre els números: del 13 al 99 hauràs de canviar el xip i es diu al revés, pel que per dir vint-i-cinc, ells diuen cinc i vint.

Les 12 claus per aprendre a parlar alemany

1 Començar. Serveix per a qualsevol aspecte a la vida, i ens acostuma a passar bastant sovint…D’ençà que pensem en algun propòsit fins que el duem a terme, pot passar molt de temps.

2. No tot s’aconsegueix en un dia. S’ha de fer diàriament i tenir una constància, si no veuràs que un cop a la setmana fer un gran esforç de poca cosa et servirà. Val més fer menys hores, però cada dia.

3. Aprendre vocabulari amb l’article abans de la paraula. Servirà per enllaçar frases de manera més ràpida, i també recordaràs millor quin és el sexe de la paraula per tal d’escriure-la correctament.

4. Pintar les paraules masculines en blau, rosa les femenines i verd les neutres. Molt enllaçat amb el punt anterior, ens ajudarà a aclarir-nos: recordarem abans de quin color està pintada la paraula, abans de memòria si és masculí o femení.

5. Inventa’t una paraula en espanyol graciosa per poder recordar la paraula en alemany. Molts cops per aprendre vocabulari és bo relacionar les paraules amb algunes de la teva llengua que et semblin similars.

6. Buscar la manera de dir la frase en alemany. Encara que no ho diguem bé, ho hem de dir en alemany però buscant una altra composició; no és bo traduir-ho directament.

7. Llegeix. Veure les paraules escrites fa que les recordem millor.

8. Llegeix sense diccionari: t’avorriràs buscant, i perdràs molt de temps. Molts cops amb el context és suficient.

9. Llegeix en veu alta per aprendre a pronunciar i t’autocorregiràs.

10. Llegeix cada dia, qualsevol cosa és bona.

11. Intenta parlar alemany sempre que puguis, coneix a gent amb què puguis parlar-hi

12. Que no et faci vergonya, sobretot! Has de saber que per parlar una llengua nova t’has de treure les manies i engegar-te a parlar. Si no mai faràs el pas definitiu.

Et sembla interessant aprendre alemany? T’agradaria fer cursos d’idiomes o classes a l’estranger? A English Language Institute tenim tot tipus de cursos adaptats a les teves necessitats, així que anima’t a preguntar-nos!

Comments