friends-1209740_1920

6 coses que has de fer per comunicar-te millor en anglès

A l’article d’aquesta setmana volem fer referència a tots els problemes comunicatius que ens trobem quan estem aprenent un idioma i a les situacions que probablement es donaran. Quan comencem a practicar una llengua nova, succeeixen situacions complexes i en algunes ocasions incòmodes.

En aquest article volem donar-te alguns consells per a que puguis entrar en una conversa amb estrangers de manera fluida i sense pors.

Probablement, fa temps que estàs pensant en quina podria ser la manera amb la qual començar a emprendre el camí de l’aprenentatge d’idiomes; el nostre consell és que t’inscriguis a una acadèmia com la de Eli Grup per tal de començar amb una base ben sòlida de coneixements… Un cop tinguis aquests coneixements interioritzats, és imprescindible que els posis en pràctica constantment, per tal de no oblidar-los. Per això, llegeix amb molta atenció les recomanacions que et fem:

1. Intenta parlar en anglès cada dia.

Aquesta és una llei bàsica no escrita per a totes aquelles persones qu estan aprenent a comunicar-se oralment en un idioma nou. No és cap bajanada marcar unes hores concretes al dia on ens obliguem a nosaltres mateixos a parlar només en l’idioma que estem aprenent. Per exemple, si és dimarts i aquesta tarda has quedat amb els teus amics per fer una cervesa, proposa’ls-hi de parlar en anglès durant mitja hora.

2. Utilitza el vocabulari que més et costi en situacions que siguin fàcils de recordar.

Quan comencis a parlar l’idioma que estàs aprenent t’adonaràs que només recordes el vocabulari que ha escoltat o utilitzat en situacions destacades… Una situació que t’hagi marcat, farà que recordis el vocabulari que va fer servir la persona que estava amb tu quan t’ho explicaven… Imagina’t que una persona propera ve a explicar-te que la seva parella l’hi ha demanat matrimoni… «I’m getting married» serà una frase que recordaràs per molts anys.

3. Mira vídeos, sèries i escolta música en anglès.

Segurament ja ho has escoltat d’altres vegades, però és que és molt cert! Mirar vídeos, sèries o escoltar música en anglès o en l’idioma que estàs aprenent, serà molt beneficiós per tu, ja que t’acostumes a sentir com parlen i s’expressen algunes persones nadives, fet que t’ajuda molt per a poder imitar-los i interioritzar moltes de les paraules que utilitzen.

4. Pensa abans de parlar

Un gran error que fem és el d’intentar parlar ràpidament per por a que la persona que ens està escoltant hagi d’esperar massa estona… treu-te aquesta por! Només et portarà nervis i mals entesos. Et recomanem que et prenguis el temps que necessitis per elaborar la frase i trobar el vocabulari més adient per a dir exactament allò que vols dir. Estem segurs que serà pitjor que utilitzis paraules que no són correctes, per culpa de voler anar massa de pressa.

5. Intenta cantar les cançons o llegir la seva lletra en veu alta.

Molt lligat al consell de mirar pel·lícules o cançons en anglès, és molt positiu que intentis parlar en veu alta, per tal de poder imitar els sons més complexos de l’anglès… Saps que existeixen més de 12 sons que en la llengua espanyola desconeixem o no fem servir? Per això és més complex per a nosaltres, i anar practicant-ho serà molt bo.

6. Treu-te la vergonya de parlar en anglès.

Aquí està un dels punts clau; la vergonya que ens suposa parlar en una llengua que no és la nostra fa que els nostres coneixements de la mateixa es vegin deteriorats, sobretot si parlem de les capacitats de comunicar-nos oralment.

T’han semblat interessants els nostres consells? Truca’ns i pregunta per tots els nostres serveis, estem segurs de poder ajudar-te amb el teu aprenentatge!

Comments