boys-1782427_1920 (1)

Com progressar en l’aprenentatge de l’anglès sense desistir?

Si ets un estudiant d’anglès o ho has estat, molt probablement t’has trobat alguna vegada amb la necessitat de realitzar alguna activitat més que t’ajudi a aprendre a expressar-te millor en un idioma; potser estaràs passant una etapa de canvi que t’ha afectat positivament o negativament a l’aprenentatge d’idiomes… Existeixen diferents «aturades» durant el transcurs de l’aprenentatge d’idiomes, segons el punt en el qual et trobis d’aquest transcurs… Vegem-los!

Si estem parlant d’una persona que té un nivell més aviat baix d’anglès, el que succeeix és que si deixes de practicar l’idioma que estàs estudiant, molt probablement acabaràs oblidant-lo si no prens les mesures adequades… Molts conceptes necessiten ser estudiats o practicats durant un període de temps bastant llarg per tal de ser interioritzats; si no es realitza amb un procés llarg i efectiu, aquests coneixements aniran desapareixent de mica en mica. Tal com comentàvem, si hi ha una parada molt probablement l’estudiant es trobarà en una fase d’oblit, pel que reprendre els seus estudis i coneixements serà molt més complex del que hauria estat amb una continuació i una constància.

D’altra banda, es pot donar una altra situació totalment diferent, en què l’estudiant realment estigui constantment adoptant coneixements, de manera que arribarà un moment en el qual semblarà que no estigui avançant PERÒ NO ÉS AIXÍ! És tan sols una percepció falsa, estàs realment nodrint-te de nous coneixements, i aquests realment són interioritzats dins el teu aprenentatge… El què passa és que quan ja tens un cert nivell d’anglès, tot el que vas aprenent de vocabulari i expressions queda directament interioritzat a mesura que ho vas aprenent, i què passa després? Que un dia utilitzaràs aquesta expressió sense saber tan sols que l’havies après.

En aquest moment el nostre consell és que segueixis nodrint els teus coneixements amb la mateixa rigorositat que ho feies anteriorment, és una bona fase!

Per això, el primer que has de fer és identificar el nivell d’anglès que tens, per tal de saber en quin punt en trobes; això és essencial per poder realitzar unes activitats o unes altres. Cada nivell requereix una implicació i uns coneixements totalment diferents, pel que no té cap sentit enganyar-nos a nosaltres mateixos: si el teu nivell d’anglès és baix, t’aconsellem que no t’inscriguis en un curs que no puguis seguir a causa de la seva dificultat, ja que no n’extrauràs cap benefici, sinó tot el contrari: el que aconseguiràs serà frustrar-te i agafar tírria a la llengua.

En un cas contrari, si tens un elevat nivell d’anglès i assisteixes a classes en les quals el contingut no és rellevant per tu i tot el que aprens ja ho tens interioritzat, estàs perdent el temps! No facis això per simple comoditat… Serà millor que inverteixis aquest temps a llegir llibres en anglès, segur que en treus molt més de suc!

Un altre punt important a tenir en compte és que has d’aprendre a superar-te a tu mateix: parla amb gent estrangera, atreveix-te a parlar fluidament amb el teu professor sense por a equivocar-te, juga amb les paraules i aprèn a corregir-les, sobretot escolta molt a altra gent. Si quan et trobes estancat comences a fer això, estem segurs que aconseguiràs aprendre molt més de la atreveix-te a parlar fluidament amb el teu professor de què t’esperes.

Has pensat a estudiar a l’estranger? Marxar i començar una vida nova durant una temporada t’ajudarà notablement a perdre algunes pors… Molts cops tenim por a parlar una llengua que no és la nostra, per por a fer-ho malament o a no pronunciar correctament, ningú pensarà malament! Surt de la teva zona de confort i no deixis d’aprendre i madurar!

Comments