Abans d'aprendre un idioma

Coses a tenir en compte abans d’aprendre un idioma

 

Estàs pensant en començar a aprendre un nou idioma? Doncs si és així, aquí t’expliquem quines són les coses que has de tenir en compte per a fer-ho de la millor manera… I no volem dir que siguin requisits, sinó recomanacions per a que li treguis el màxim partit a els teus estudis.

Per començar, el principal aspecte que has de tenir en compte és la motivació per a aprendre un nou idioma, és a dir, quins objectius són els que t’han portat a plantejar-te que necessites enriquir-te amb el coneixement d’aquesta llengua. Aquests seran els objectius que faran que l’estudi no sigui tan costós. És ben cert que des de ben petits estem obligats a estudiar matèries que probablement, a la majoria dels que llegiu l’article, no han estat del tot interessants o divertides… Per què succeeix això? La raó principal és que ens ho imposen, i això ja fa que l’aprenentatge sigui enfocat de manera negativa, en comptes de veure’l com a una oportunitat pel futur.

D’altra banda, cal tenir molt en compte la finalitat d’aquest aprenentatge, és a dir, conèixer quina és la utilitat que li donaràs a l’idioma… Pot ser que tan sols el vulguis per tenir un títol més, o que vulguis anar a viure a l’estranger o fer cursos a l’estranger i necessitis conèixer la parla. Quan es dona la segona opció, sabem que la llengua es posarà en pràctica, i aquesta és una de les coses que has de tenir en compte abans de començar estudiar; com tot a la vida, si es deixa de banda, s’acabarà oblidant, pel que tenir la certesa que estudiar un idioma en concret voldrà dir que després s’haurà de posar en pràctica, i podrem fer-ho sense problemes… Per exemple, pot donar-se el cas que l’any que ve sàpigues que faràs un intercanvi amb un noi/a de França, pel que vols estudiar el francès durant un anys i posteriorment practicar-lo amb aquesta persona, això seria un mètode d’estudi ideal!

A més a més, és pràcticament imprescindible que siguis suficientment madur com per dedicar-te plenament a l’aprenentatge de la llengua. Com ja sabreu, quan ets petit poques coses pots preveure, degut a l’escassa experiència. Per això estem segurs que quan ets més gran i per tant més madur, saps valorar els avantatges de conèixer un idioma nou, i per tant dediques una major implicació per a assolir el repte.

El que és totalment imprescindible és que t’agradi l’idioma; o si més no, no agafar-li mania… Des de petits ens imposen l’aprenentatge de l’anglès, pel que ens veiem obligats a estudiar-la, i això en molts casos provoca el rebuig del mateix, fent que no tinguis cap motivació ni estima cap a la llengua, fet que deteriora molt els coneixements que podries haver assolit, a més d’agafar-li tírria a l’idioma. Estem segurs que molts dels que llegiu aquest article, us heu trobat amb la situació de suspendre un exercici d’anglès, fet que és molt des motivador i que afecta directament a el concepte de la llengua que tens quan ets adult. Per tant, fets que et van succeir quan eres menut, poden repercutir greument a el coneixement d’un idioma.

Per tots aquests motius, et recomanem des de Eligrup que comencis els teus estudis d’idiomes amb tots els “requisits” anteriors sobre la taula, per tal que la trajectòria sigui el més efectiva possible… Recorda que: pots fer tot allò que et proposis, sempre que tinguis un objectiu que t’ajudi a impulsar els teus ànims en aquells moment en que dubtes de les teves capacitats.

Eligrup estem segurs que pots amb tot el que et proposis, i a els nostres centres sabem com fer que creguis en tu mateix, t’animes a provar-ho?

Comments