Eli Grup, Mites sobre aprendre idiomes

Els mites sobre aprendre idiomes

Molts dels que esteu llegint aquest article haureu escoltat alguns mites sobre aprende idiomes, d’aquells que interioritzem com si fossin reals, sense ni tansols informar-nos bé sobre els mateixos. Estem segurs que tots els que esmentarem en aquest post els has sentit algun cop a la vida, així que atents i atentes! Que us farem venir ganes de començar a aprendre un idioma nou!

1. S’aprèn un idioma amb 1000 paraules

Aquest és un lema que moltes empreses dedicades a la venta d’aprenentatge de idiomes a través de CD’s utilitzen per convèncer de que si saps dominar les 1000 paraules “clau” d’un idioma en concret, ja hauràs après tot el necessari per saber-lo parlar. Això és una teoria que ens agradaria desmentir, ja que moltes persones que necessiten realment aprendre un idioma, es veuen convençuts amb aquests mètodes que no tenen els resultats que s’esperen, ni molt menys els que prometen.

D’aquesta manera, el que s’està creant és una falsa visió del què és aprendre una llengua nova, i per tant acabes perjudicant les motivacions que tens per a fer-ho, per exemple: si et diuen que aprenent aquestes 1000 paraules aconseguiràs parlar un idioma i t’ho ho creus així, un cop hagis memoritzat aquelles paraules i vegis que el resultat no és l’esperat, tindràs tendència a creure que tu mateix/a no estàs preparat/da per aprendre, i això perjudicarà greument la teva motivació.

2. No és necessari esforçar-se per aprendre un idioma

Això és totalment fals, i molt probablement casi tots vosaltres l’haureu escoltat, però també sabreu que és una rotunda falàcia, oi? Aprendre un idioma nou té moltes complicacions, i requereix una involucració total, així com una motivació suficient per a posar-ho en marxa, és a dir, una finalitat o un objectiu. D’aquesta manera, volem animar-te a que t’iniciïs amb l’aprenentatge d’algun idioma nou; no es pot afirmar que sigui fàcil, però tampoc te una complicació insuperable… Com tot, amb esforç, paciència i motivació es poden realitzar grans coses.

Desde English Language Institute (ELI) t’animem a aprendre nous idiomes, ja que això només pot aportar-te beneficis a curt i a llarg termini; de la mateixa manera, volem ajudar-te a que tinguis una base sòlida en la llengua que més t’interessi aprendre, per tal que la resta de passos que realitzis per a millorar-la siguin el més fluits i senzills possible.

3. Si vas a una acadèmia d’idiomes, és suficient per apendre una llengua

Això no és cert, i creiem que no és just afirmar-ho. És evident que aprendre un idioma desde 0 és complex, pel que és molt més senzill fer-ho a través d’una escola o academia d’idiomes que et marca els passos, el seguiment i corregeix els teus errors, però un cop has adquirit els coneixements necessàris i bàsics de la llengua, és imprescindible que ho possis en pràctica per la teva banda, i a través dels canals que més et convinguin… A ELI tenim el que necessites, ja que no només som una acadèmia d’idiomes, sinó que també oferim cursos de conversa, per millorar la teva fluidesa i expressió, així com els viatges d’estudis a l’estranger, els quals et proporcionen una pràctica de l’idioma molt més extensa i profunda.

Complementar una base d’aprenentatge amb aspectes més pràctics és vital per poder arribar a parlar amb fluïdesa un idioma, i per això et recomanem que investiguis sobre alguns mètodes de speaking, com podrien ser fer un intercanvi a l’estranger, o fins i tot mirar pel·licules en versió original, afegint subtítols amb el teu idioma; inclús pot ser una bona idea escoltar música en un altre idioma, i al mateix temps llegir la lletra!

Tots aquests són mites que ens ha agradat comentar a l’article d’aquesta setmana, ja que fan bastant de ressò i no tenen una base científica que els confirmi, pel que estem segurs que derrivar-los ajudarà a decidir-te sobre la iniciació de l’aprenentatge d’un nou idioma.

Comments