Per què és difícil l'anglès

Per què és difícil l’anglès pels Espanyols?

Aquesta setmana us volem explicar quins són els factors que afecten que l’anglès sigui una llengua complicada per als espanyols, ja que creiem que és una de les temàtiques que fa que els més menuts, els joves i també els adults tinguin certa por a iniciar-se en el món dels idiomes, i més concretament, de l’anglès…

El que és totalment cert és que la dificultat d’aprendre un idioma és relativa: tot depèn de la persona que estigui aprenent-lo, de les circumstàncies en les quals estigui en el moment d’aprendre i del que hagi après quan era més jove, de les hores que dediquis o hagis dedicat a estudiar-lo, però sobretot del país en què s’hagi crescut. El que és cert és que hi ha milers de factors que poden afectar els coneixements i dificultats que puguis tenir ara amb l’anglès, i tots ells provenen, en gran mesura de la infància: aquesta és una etapa en la qual assolim una gran quantitat de coneixements en un període de temps reduït i en el que adquirim metodologies i formes d’aprenentatge que ens marcaran per sempre.

De totes aquestes raons que han influït negativament a l’aprenentatge de l’anglès, volem destacar-ne algunes que són més rellevants i que poden repercutir en què la teva estima cap a l’anglès sigui més o menys gran… Entre d’altres, volem destacar els següents factors:

L’espanyol ha estat una llengua molt parlada: existeixen més de 500 milions de persones al món que la parlen, raó per la qual no hem tingut la necessitat d’aprendre anglès per mantenir-nos comunicats amb la resta del món… La realitat és que en la majoria dels casos veure’s obligat a entendre un idioma en un moment concret és el que més influeix en què l’aprenguis ràpidament, i aquest no és un factor que ens hagi afavorit en els nostres coneixements amb aquesta llengua.

D’altra banda, fa aproximadament 40 anys que la llengua anglesa està present en el nostre país, de manera més o menys rellevant, però en temps de franquisme era obligat que tot el que aparegués a la televisió fos versionat a l’espanyol, sigui per una qüestió de censura o de patriotisme. D’aquesta manera, no ens han donat l’oportunitat de alliberar-nos d’aquests doblatges, pel que si hagués estat d’una altra manera, es podria haver gaudit de versions originals que ens hagueren nodrit d’uns listenings molt beneficiosos. Està demostrat que els alumnes que estan en contacte amb sèries o pel·lícules en anglès, milloren un 21% els seus coneixements la llengua que estan aprenent, pel que no és cap broma!

A més a més, i com a factor molt important també, és que mai hem tingut grans referents dels quals aprendre anglès, i no estem parlant de professors, sinó de grans icones del nostre país que no han estat precisament grans coneixedors de la llengua anglesa, pel que no s’ha tingut una gran motivació per aprendre la llengua; quan parlem de referents ens referim a polítics, actors o actrius, músics, etc. Pel que tampoc s’ha normalitzat el fet de parlar una llengua que no fos l’espanyol.

Per totes aquestes raons volem animar-te que et plantegis un canvi amb Eli Grup amb l’objectiu de canviar la mentalitat que hi ha hagut anys enrere: comença a estudiar anglès perquè les generacions pròximes apareguin de manera més ràpida i dinàmica…

Vols saber quins són les solucions a tots aquests problemes que hem comentat anteriorment? Només has d’esperar al pròxim article que sortirà divendres de la setmana que ve… Et donarem tots els consells que necessites per canviar radicalment les situacions que hem descrit, pel que podràs convertir-te en tot un expert/a de l’idioma que més t’interessi.

Fins la setmana que ve amb les solucions a aquests problemes!

 

Comments

  • Sergio Lopez
    Responder

    Estic molt d’ accord amb l’ artícle.
    Jo afegiria només que aprendre un idioma o qualsevol altra formació necessita de un compromís personal amb un mateix; el temps que calgui amb la constància que calgui. Només així es poden assolir nous reptes.