plane-50893_1920

Viatges a l’estranger: m’allotjo a una residència, amb una família o pel meu compte?

Si estàs pensant a realitzar un dels nostres viatges a l’estranger, probablement tens aquest dubtem i és que no és fàcil decidir finalment quina serà la millor opció. Existeixen diferents possibilitats, amb avantatges i inconvenients cadascuna, pel que és molt important fer un balanç i decidir quina serà la millor opció. Cadascuna d’elles s’adapta a un tipus d’estudiant diferent, pel que és molt important valorar, abans de res, quin tipus de cursos o activitats vols realitzar durant aquest curs.

Existeixen diferents tipus d’estudiants, pel que també existeixen diferents tipus d’estances:

Si ets dels que vol estudiar en un ambient totalment estudiantil, et recomanem que et decantis per l’opció d’estar en una residència d’estudiants. Això t’aportarà exactament els beneficis que estàs buscant, com per exemple conèixer, de forma molt ràpida, a altres estudiants que tenen les mateixes inquietuds que tu. D’aquesta manera et serà molt més fàcil relacionar-te amb gent d’altres països amb la qual practicar l’idioma que tens intenció d’aprendre durant el curs. Així, practicar-lo tampoc serà una situació massa vergonyosa, ja que estaràs rodejat d’amics i coneguts amb els quals et sentiràs més confiat per a practicar la nova llengua; en moltes ocasions això és un gran avantatge, ja que, per a molts és un gran pas agafar valentia i començar a parlar en una llengua totalment nova, però s’ha de fer el pas! Veuràs que un cop t’hi animis, t’hi acabaràs sentint còmode.

Si estàs pensant a allotjar-te en una residència, recorda a fer-ho amb temps de sobres, ja que acostumen a omplir-se d’estudiants ràpidament, i acabes perdent la plaça que havies sol·licitat. És important actuar de manera ràpida, en aquests casos.

D’altra banda, també tens l’opció de triar viure amb una família, on tindràs una habitació privada, amb accés (normalment limitat) a les sales comuns de la família; en altres casos pots arribar a compartir la casa o el pis sencer amb la família que t’acull, i pot estar inclòs, a les taxes que pagues a aquesta família els diferents àpats del dia. Per això, és una opció que molta gent contempla, a causa de les seves facilitats i comoditats. Si t’estàs plantejant això, et recomanem que et posis en contacte amb la família abans d’arribar a cap acord, ja que s’han trobat alguns casos d’estafa; és aconsellable realitzar vídeo-trucades periòdicament per tal de conèixer a la família i veure si pots establir una bona relació amb aquesta, a part de valorar si les seves condicions s’adeqüen a les teves.

Finalment, s’ha de contemplar també l’opció de llogar un apartament o un pis de manera independent. Aquesta és una opció molt valorada per estudiants que volen prendre’s el curs més al seu aire, estudiar el curs durant les hores que es precisin i després poder tenir els horaris més lliures, poder entrar i sortir de casa durant els horaris que es vulgui i no tenir cap tipus de «norma» quant a l’establiment. Això és una opció per aquells que volen anar més al seu aire, estar en un ambient tranquil i independent en un pis, ja que probablement, ja sigui en una residència, com en una casa particular, hauràs de viure rodejat d’altra gent.

A English Institute Language t’oferim la possibilitat d’estudiar a l’estranger mitjançant cursos organitzats per Eligrup. Són per totes les edats, i estan totalment adaptats a tots el nivell de dificultat. T’hi animes? Segur que no et deixen indiferent!

Comments